Rubriky
Sport

Recenze Apple Watch 3

Jako nadšený běžec jsem vždy toužil po hodinkách s GPS, kterými bych si mohl měřit své spolykané kilometry, ale nikdy jsem nenašel pro to dostatek finančních prostředků.

Vždy jsem si vystačil jen s klasickým sporttestrem (nebo jsem byl dokonce bez něj). Pokud jsem měl hrudní pás na měření tepu, tak fungoval asi 5 minut, než jsem se začal pohybovat. Nejen, že přestal měřit, ale po chvíli mi sjel z hrudníku až k pasu.

Vše se změnilo pořízením hodinek Apple watch. Vybral jsem si 3. generaci, především kvůli ceně, ale i pro její velikost. Nechtěl jsem mít přehnaně velký budík na ruce, jako to je teď mezi běžci moderní. Má obrazovka má jen 38mm na úhlopříčce.

Nějaký čas mi samozřejmě trvalo, než jsem se s hodinkami sžil a naučil se je alespoň částečně používat. Nyní jsou pro mě nepostradatelným parťákem v mých aktivitách.

Proč právě Apple watch a né třeba Garmin?

Apple si mě získal po půlroční zkušenosti s iPhonem. Výkon a ani výbava Applu nemusí být nejlepší, ale je znát, že se snaží vychytat každý detail. A k iPhonu jsou Apple watch jasná volba. Propojení mezi nimi funguje skvěle, jsou zde společné aplikace a mnoho dalšího. Pro mě mezi největší přednosti patří možnost platit “kartou”. Stačí jen dvojklikem aktivovat platbu a přiložit celou ruku k terminálu. Další výhodou je možnost hands free – stačí přijmout hovor, např. během jízdy v autě, a můžete si přes své hodinky popovídat.

Propojení s iPhonem je natolik propracované, že se aplikace Zdraví pro mě stala jedním z hlavních analytických nástrojů mého životního stylu. Mohu si zde prohlížet srdeční tep, zkoumat kapacitu plic, nebo jen tak sledovat, jak jsem aktivní v určitém časovém horizontu.

Zatím jsem jmenoval jen výhody, ale už jsem našel i pár nevýhod, nebo věcí, které mne trochu štvou.

Neexistující propojení mezi různými sportovními appkami. Já běhával s aplikací Endomondo, které existuje i pro apple watch, ale ta není propojená s aplikací Zdraví v iPhonu a pokud použiji základní aplikaci Aktivity (Workouts), tak nemám možnost propojit výsledek s mým účtem na Endomondu. Existují sice postupy pomocí dalších appek, ale ještě jsem neviděl žádné řešení zdarma.

Display se automaticky zhasíná, pokud odvrátím ruku. Toto řešení je především z důvodu šetření baterie, ale poměrně dost často se mi u běhu stává, že si chci zkontrolovat čas a musím se na hodinky dívat dvakrát protože napoprvé byly stále zčernalé.

Celkově mohu shrnout, že nelituji vynaložených peněz za tohoto pomocníka. Změnil mi mnoho věcí nejen ve sportovní přípravě, ale i v samotné životosprávě.

Všem, co hledají sporttester s GPSkou a jsou vlastníky iPhonu, říkám, že Apple watch je jasná volba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *